MIÓD RZEPAKOWY

MIÓD RZEPAKOWY

Jest koloru słomkowego, a po skrystalizowaniu jest kremowo-biały. Jego smak jest delikatny. Stosowany w chorobach układu krążenia (miażdżyca) , w chorobach wątroby oraz przy stanach zapalnych górnych dróg oddechowych. Wpływa korzystnie na gospodarkę węglowodanowo- tłuszczową mięśnia sercowego.

Czytaj więcej

MIÓD LIPOWY

MIÓD LIPOWY

Ma barwę złocistą od żółtej do jasno-bursztynowej. Wyróżnia się silnym aromatem przypominającym zapach lipy. Wykazuje działanie wykrztuśne, napotne, przeciwgorączkowe, uspokajające i przeciwskurczowe.

Czytaj więcej

MIÓD AKACJOWY

MIÓD AKACJOWY

Ma barwę jasnożółtą prawie przeźroczystą. Z wszystkich miodów krystalizuje najpóźniej. Stosowany w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i  dwunastnicy, w zapaleniu błony śluzowej i stanów kurczowych jelit, nadkwasocie żołądka. Wpływa również na perystaltykę jelit. Reguluje zaburzenia przewodu pokarmowego.

Czytaj więcej